Τα 5 πράγματα που πρέπει να δείς στο Παρίσι

 
 

Ετοιμάζετε το ανοιξιάτικο ταξίδι σας για το Παρίσι? Τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε τα 5 αγαπημένα μας μέρη - κάποια από τα πιο κλασικά αξιοθέατα του Παρισιού, από τα οποία πρέπει να περάσετε τουλάχιστον μια βόλτα!

1. Ο Πύργος του ΆιφελΤο μέρος που οι πάντες ταυτίζουν με το Παρίσι, το σύμβολο της πόλης, δεν χάνει ποτέ τη λάμψη του και προσκαλεί όλους τους επισκέπτες να δουν από κοντά την εμβληματική αρχιτεκτονική του. Τόσο ο ίδιος ο Πύργος του Άιφελ, όσο και η γύρω περιοχή, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσελκύουν σταθερά τεράστιο αριθμό τουριστών, αλλά και ντόπιων.

2.  Οι ΒερσαλλίεςΑπαραίτητο είναι και ένα πέρασμα από το ιστορικό Παλάτι των Βερσαλλιών στην ομώνυμη πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 45 λεπτά έξω από το Παρίσι. Διάσημη μεταξύ άλλων για την πολυτέλειά της, τους μαγικούς κήπους της και την Αίθουσα των Καθρεφτών, η κατοικία του Λουδοβίκου του 14ου θα σας εντυπωσίασει σίγουρα.

3. Το Μουσείο του ΛούβρουΤο Λούβρο, ένα από τα διασημότερα μουσεία στον κόσμο, έχει στη συλλογή του περισσότερα από 380,000 αντικείμενα και 35,000 έργα τέχνης. Μεταξύ αυτών η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα. Παρότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να δει κανείς τα περισσότερα από τα εκθέματα, ένα πέρασμα από επιλεγμένα μέρη της συλλογής είναι απολύτως απαραίτητο!

4. Η Παναγία των ΠαρισίωνΗ ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων είναι ένας αναπόφευκτος σταθμός σε κάθε ταξίδι στο Παρίσι, καθώς είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης. Παρά την πρόσφατη περιπέτεια με την πυρκαγιά που δυστυχώς κατέστρεψε μέρος του, ο διάσημος γοτθικός ναός προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.

5. Τα Ηλύσια Πεδία και η Αψίδα του ΘριάμβουΗ λεωφόρος των Champs-Élysées, διάσημη για τα εμπορικά καταστήματά της και την ετήσια στρατιωτική παρέλαση την ημέρα της Βαστίλης, καταλήγει στην Αψίδα του Θριάμβου, σύμβολο των νικών της Γαλλίας κατά τη Γαλλική Επανάσταση και τους πολέμους του Ναπολέοντα. Κανένα ταξίδι στο Παρίσι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς μια βόλτα στη μαγική αυτή λεωφόρο!